Ciasto potrawyDesery i napojePRZEPISYŚwiąteczne i karnawałoweWypiekaneWyroby cukiernicze

Masa morelowa

Masa morelowa». Do na­szych de­se­rów, tor­tów, jak rów­nież cia­stek i wy­pie­ków taka masa bę­dzie wspa­nia­łym do­dat­kiem. Pro­sta do wy­ko­na­nia, jed­nak do­daje nie­sa­mo­wi­tego smaku na­szym wy­ro­bom cu­kier­ni­czym.

masa-morelowa


Skład­niki:

  • 15 – 25 dkg mar­mo­lady mo­re­lo­wej,
  • 20 -25 dkg cu­kru pu­dru,
  • 1 cy­tryna,
  • 1 cy­tryna lub kwa­sek cy­try­nowy,

Przy­go­to­wa­nie:

  1. Cu­kier pu­der z mar­mo­ladą mo­re­lową ro­ze­trzeć na gładką pulchną masę, do­dać do smaku sok z cy­tryny.
  2. Za­miast mar­mo­lady mo­re­lo­wej można do­dać mar­mo­ladę wi­śniową lub ma­li­nową.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x