Masa pomarańczowa I
«Masa pomarańczowa I».
Do naszych deserów, tortów, ciastek i wypieków faktycznie taka masa będzie wspaniałym dodatkiem. Prosta do wykonania, aczkolwiek dodaje niesamowitego smaku naszym wyrobom cukierniczym.
Składniki:
- 30 dkg masła,
- 20 dkg cukru pudru,
- 4 dkg mąki,
- ⅛ l śmietanki,
- 1 cytryna,
- 2 pomarańcze
Przygotowanie:
- Wpierw 5 dkg masła rozgrzać, dodać mąkę, krótko zasmażyć nie rumieniąc, dodać śmietankę.
- Następnie zagotować ciągle mieszając, gęstą masę rozprowadzić sokiem z cytryny i pomarańczy, ostudzić.
- Połączyć z masłem utartym z cukrem na pulchną masę, dodać startą masę, na koniec dodać startą skórkę cytrynową i pomarańczową.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
