Ciasto potrawyDesery i napojePRZEPISYŚwiąteczne i karnawałoweWypiekaneWyroby cukiernicze

Masa z orzechów włoskich oszczędna

«Masa z orzechów włoskich» (oszczędna).

Do naszych deserów, tortów, ciastek i wypieków taka masa faktycznie będzie wspaniałym dodatkiem. Prosta do wykonania, niemniej dodaje niesamowitego smaku naszym wyrobom cukierniczym.

Składniki:

  • 10 dag orzechów włoskich,
  • 5 dag kaszki manny,
  • 15 dag cukru pudru,
  • ⅛ l mleka,
  • wanilia,
  • szczypta soli,

Przygotowanie:

  1. Mannę wpierw rozkleić na mleku na gęstą masę ciągle mieszając, ostudzić.
  2. Orzechy przepuścić przez maszynkę, zmieszać z manną, na koniec dodać do smaku sól, cukier, wanilię, wymieszać razem.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x