Mięso - potrawyPRZEPISY

Pieczeń sarnia w śmietanie

Pieczeń Sarnia W Śmietanie


Składniki:

  • 1½ kg udźca sarniego,
  • zaprawa z octu,
  • 10 dkg marchwi,
  • 5 dkg pietruszki,
  • 5 dkg selera,
  • cebula z zaprawy,
  • 5 dkg słoniny do szpikowania,
  • 5 dkg tłuszczu do pieczenia,
  • 3 dkg mąki,
  • 20 dkg śmietany,
  • sól,
  • 3 ziarna jałowca,

Przygotowanie:

  1. Sarninę opłukać, zabajcować na 6 – 10 dni w zaprawie z octu.
  2. Mięso trzymać w chłodzie (+4°C).
  3. Mięso wyjąć z zaprawy, odcisnąć, wyżyłować i dalej postąpić tak, jak przy przyrządzaniu zająca po polsku.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x