Pulpety z łoju lub szpiku

Pulpety z łoju lub szpiku


Składniki:

  • 20 dag łoju wołowego,
  • 5 – 8 dag tartej bułki,
  • 2 jaja,
  • 2 dag mąki do wyrabiana,
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka siekanej zielonej pietruszki,

Przygotowanie:

  1. Łój najpierw obrać z błony, przepuścić przez maszynkę do mięsa.
  2. Następnie utrzeć starannie z całymi jajami i tartą bułką.
  3. Dodać pietruszkę, sól, na koniec pieprz do smaku.
  4. Wyrabiać w mące małe knedelki, gotować w osolonej wodzie około 5 minut (jeden pulpet ugotować na próbę) i, o ile potrzeba, oprócz tego dodać tartą bułkę.
  5. Podawać razem z flakami.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x
()
x