Krokiety z mięsem

Krokiety z mięsem – doskonały dodatek do zup. Krokiety z mięsem pozwalają wykorzystać resztkę mięsa, które pozostaje nam po ugotowaniu wywaru na zupę, czy rosół. Można go też zamrażać i wykorzystać później, mieląc większą porcję jednocześnie.


Składniki:

  • 60 dag wołowiny bez kości,
  • ¼ kg włoszczyzny,
  • 5 dag czerstwej bułki,
  • 10 dag cebuli,
  • 2 dag tłuszczu,
  • jajo do panierowania,
  • bułka tarta,
  • sól, pieprz do smaku,
  • tłuszcz do smażenia

Przygotowanie:

  1. Upiec placki z ciasta naleśnikowego.
  2. Mięso umyć, zalać wrzącą, osoloną wodą, ugotować.
  3. Pod koniec gotowania dodać oczyszczone i opłukane warzywa.
  4. Ubraną cebulę pokroić drobno, usmażyć.
  5. Bułkę namoczyć, odcisnąć, zemleć razem z mięsem,
    wymieszać z cebulą i jajem, doprawić do smaku.
  6. Dalej przygotowywać jak krokiety po kardynalsku

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x