Krokiety z mięsem
Krokiety z mięsem – doskonały dodatek do zup. Krokiety z mięsem pozwalają wykorzystać resztkę mięsa, które pozostaje nam po ugotowaniu wywaru na zupę, czy rosół. Można go też zamrażać i wykorzystać później, mieląc większą porcję jednocześnie.
Składniki:
- 60 dag wołowiny bez kości,
- ¼ kg włoszczyzny,
- 5 dag czerstwej bułki,
- 10 dag cebuli,
- 2 dag tłuszczu,
- jajo do panierowania,
- bułka tarta,
- sól, pieprz do smaku,
- tłuszcz do smażenia
Przygotowanie:
- Upiec placki z ciasta naleśnikowego.
- Mięso umyć, zalać wrzącą, osoloną wodą, ugotować.
- Pod koniec gotowania dodać oczyszczone i opłukane warzywa.
- Ubraną cebulę pokroić drobno, usmażyć.
- Bułkę namoczyć, odcisnąć, zemleć razem z mięsem,
wymieszać z cebulą i jajem, doprawić do smaku. - Dalej przygotowywać jak krokiety po kardynalsku
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]