Rolki z jajek Szungun
Rolki z jajek Szungun
Składniki:
- 5 jajek,
- 20 dag mielonej wieprzowiny,
- 2 łyżki sosu sojowego lub przyprawy do zup,
- 2 łyżeczki wina (sherry),
- zielona cebulka,
- 6 dag mąki pszennej,
- 2 dag mąki ziemniaczanej,
- pół łyżeczki imbiru,
- łyżeczka soli,
- szklanka oleju do smażenia,
Przygotowanie:
- Wpierw jajka ubić z wodą (3 łyżki) i mąką pszenną, dodając pół łyżeczki soli.
- Wylewać na gorącą i natłuszczoną patelnię (ok 15 cm średnicy) 2 łyżki naleśnikowego ciasta i usmażyć 6 dość grubych naleśników.
- Przesmażone mięso wymieszać z cebulą, winem, sosem sojowym, przyprawić zmielonym imbirem i solą.
- Farszem posmarować naleśniki, zawinąć, a końce posmarować mąką ziemniaczaną wymieszaną z wodą.
- Smażyć w głębokim naczyniu, aż się zrumienią.
- Podawać pokrojone na 3 części, przybrane liśćmi sałaty. Osobno podać musztardę i chleb.
- Rolki z jajek Szungun to gorąca przystawka.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]