Mięso - potrawyPrzystawkiŚwiąteczne i karnawałowe

Skorupki rakowe nadziewane

Skorupki rakowe nadziewane.


Składniki:

  • 12 raków,

nadzienie:

  • 1 łyżka siekanego koperku,
  • łapki” z raków,
  • 10 dag ryżu lub kaszki krakowskiej,
  • 5 dag masła,
  • sól, pieprz,
  • 1 jajo,

Przygotowanie:

  1. Ryż lub kaszę krakowską najpierw ugotować na sypko.
  2. Dodać całe jaja, później zielony koperek i „łapki” rakowe drobno siekane, sól, pieprz, 3 dag masła, utrzeć starannie.
  3. Masą nadziewać skorupki rakowe, ponadto wyrównać nożem.
  4. Ugotować też w przecedzonym wywarze.
  5. Następnie zupę podprawić (Zupa rakowa).

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x