ObiadPRZEPISYPrzystawki

Surówka mieszana

Surówka mieszana


Składniki:

  • 10 dag jabłek,
  • 10­ dag gruszek,
  • 10 dag śliwek,
  • 15 dag winogron,
  • 1 cytryna lub kwasek cytrynowym,
  • 5 – 10 dag cukru pudru,
  • 1 kieliszek wina,
  • 5 dag migdałów lub orzechów,

Przygotowanie:

  1. Owoce opłukać, oczyścić z gniazd nasiennych i pestek, pokroić w drobna kostkę, każdy rodzaj osobno (winogrona podzielić na połówki).
  2. Surówkę przyprawić do smaku cukrem i cytryną, ułożyć estetycznie w kompotierce i zalać winem.
  3. Posypać siekanymi orzechami.
  4. Zamiast z winem można podać z bitą śmietaną.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x