Tort pomarańczowy z biszkopcikami
Tort pomarańczowy z biszkopcikami
Składniki:
- 50 dag biszkoptów,
masa:
- 40 dag cukru,
- 35 dag masła,
- 4 jaja,
- 1 cytryna,
- sok z 1 pomarańczy,
- wanilia,
Przygotowanie:
- Jaja z cukrem ubić na parze na gęstą pulchną masę, ostudzić ubijając.
- Masło utrzeć na pianę, złączyć z jajami, dodać sok z pomarańczy, wanilię, wszystko dobrze utrzeć.
- Wyciąć krążki z papieru do pieczenia, zwilżyć wodą, włożyć na dno tortownicy.
- Masę podzielić na trzy części, jedną wyłożyć na dno tortownicy, obłożyć brzeg biszkoptami i układać biszkopty jeden do drugiego na masie, dać drugą część masy i tak powtórzyć kilka razy.
- Przybrać biszkoptami dając spody na wierzch.
- Tort pomarańczowy z biszkopcikami po zastygnięciu wyjąc z formy.
- Spód dać na wierzch, ubrać cząstkami surowych, obranych mandarynek lub pomarańczy.
Biszkopty można przełożyć masą kawową.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]