Dania główneMięso - potrawyPRZEPISY

Wołowina peklowana gotowana

Wołowina peklowana gotowana

jest bowiem potrawą dietetyczną, zawierającą niewiele tłuszczu. Aby była jeszcze smaczniejsza, można ją przed gotowaniem zapeklować.


Składniki:

  • 80 dag wołowiny z kością (krzyżowa),
  • 25 dag włoszczyzny,
  • 1 łyżeczka siekanej zielonej pietruszki,

Zalewa – (patrz ozór peklowany gotowany).

Przygotowanie:

  1. Mięso opłukać, wpierw obrać z powięzi, usunąć kości (w mostku przerąbać kostki żeber) i zapeklować według przepisu «Ozór wołowy peklowany gotowany».
  2. Następnie mięso peklować dwa tygodnie.
  3. Później wyjąć z zalewy, opłukać, zalać wrzącą wodą i gotować do miękkości.
  4. Na dogotowaniu włożyć oczyszczone warzywa, dogotować razem.
  5. Mięso wyjąć z wywaru i pokroić w poprzek włókien (mostek pokroić na porcje z kością) na cienkie plastry, ułożyć na podłużnym półmisku i skropić kilkoma łyżkami gorącego wywaru, w którym się gotowało.
  6. Posypać zieleniną.
  7. Wołowina peklowana gotowana jet gotowa.
  8. Podawać z grochem puréechrzanem z octem.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x