Zrazy cielęce bite w sosie śmietankowym
Zrazy cielęce bite w sosie śmietankowym
to oczywiście doskonałe danie, gdzie można wydobyć cały delikatny smak cielęciny i podkreślić go dodatkami. Potrawa jest owszem, trochę pracochłonna, ale doskonale zwraca naszą pracę swym aromatem.
Składniki:
- 60 dag cielęciny bez kości z frykanda I,
- 4 dag tłuszczu,
- 3 dag mąki,
- 6 dag cebuli,
- ⅛ l śmietany,
- sól, pieprz,
Przygotowanie:
- Przyrządzić według przepisu „Zrazy cielęce bite w sosie naturalnym”.
- Miękkie zrazy wpierw podprawić mąką, zagotować i połączyć ze śmietaną.
- Ostatecznie podawać z ziemniakami, kaszą perłową, krakowską, surówką z warzyw i jarzynami z wody.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]