Mięso - potrawyPRZEPISYŚwiąteczne i karnawałowe

Zrazy mielone z nadzieniem z grzybów

Zrazy mielone z nadzieniem z grzybów.

 zachwycają nas, rzecz jasna, bogactwem smaku. Ponad wszystko, w sezonie “grzybowym”, kiedy możemy dodać świeżo ususzone grzyby. Ale poza tym, poza sezonem suszone grzyby zawsze zachowają swój niepowtarzalny aromat.


Składniki:

  • ¼ kg chudego mięsa wieprzowego z kością (łopatka),
  • ¼ kg cielęciny z kością (łopatka),
  • 5 dag czerstwej bułki,
  • ⅛ l mleka,
  • 1 jajo,
  • 3–4 dag mąki,
  • sól,
  • 3 dag tłuszczu,
  • ⅛ l śmietany,

nadzienie:

  • 5 dag czerstwej bułki,
  • ⅛ l mleka,
  • 2 dag suszonych grzybów,
  • 5 dag cebuli,
  • 3 dag tłuszczu,
  • sól, pieprz,
  • 1 łyżka siekanego koperku i pietruszki,

Przygotowanie:

  1. Przyrządzić podobnym sposobem: „Zrazy cielęce mielone z nadzieniem z grzybów”.
zrazy-cielęce-mielone
Zrazy mielone z grzybami.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x