Zrazy mielone z nadzieniem z grzybów
Zrazy mielone z nadzieniem z grzybów.
zachwycają nas, rzecz jasna, bogactwem smaku. Ponad wszystko, w sezonie “grzybowym”, kiedy możemy dodać świeżo ususzone grzyby. Ale poza tym, poza sezonem suszone grzyby zawsze zachowają swój niepowtarzalny aromat.
Składniki:
- ¼ kg chudego mięsa wieprzowego z kością (łopatka),
- ¼ kg cielęciny z kością (łopatka),
- 5 dag czerstwej bułki,
- ⅛ l mleka,
- 1 jajo,
- 3–4 dag mąki,
- sól,
- 3 dag tłuszczu,
- ⅛ l śmietany,
nadzienie:
- 5 dag czerstwej bułki,
- ⅛ l mleka,
- 2 dag suszonych grzybów,
- 5 dag cebuli,
- 3 dag tłuszczu,
- sól, pieprz,
- 1 łyżka siekanego koperku i pietruszki,
Przygotowanie:
- Przyrządzić podobnym sposobem: „Zrazy cielęce mielone z nadzieniem z grzybów”.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]