Zrazy wołowe bite z jarzynami
Zrazy Wołowe Bite z Jarzynami
Składniki:
- 50 dag mięsa bez kości (ze zrazowej lub krzyżowej),
- 4 dag tłuszczu,
- 2 dag mąki,
- ½ kg włoszczyzny,
- ⅛ l śmietany,
- 1 łyżeczka siekanego koperku lub zielonej pietruszki,
- pieprz, sól,
Przygotowanie:
-
- Przyrządzić według przepisu „Zrazy wołowe bite w sosie naturalnym”.
- Osmażone zrazy dusić powoli pod przykryciem.
- Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, pokroić w grube słupki, włożyć do rondla z mięsem, dodać trochę wody i dusić razem.
- Wyparowaną wodę uzupełniać.
- Gdy mięso jest miękkie, oprószyć resztą mąki, dodać do smaku sól, pieprz, zagotować, połączyć ze śmietaną.
- Wyłożyć na okrągły półmisek, pokryć sosem jarzynowym, posypać po wierzchu siekanym koperkiem.
- Zrazy wołowe bite z jarzynami podawać z ziemniakami z wody, kaszą perłową, kluskami kładzionymi.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
