PRZEPISYZupy

Zupa neapolitańska

Zupa neapolitańska

– serowa zupa, z dodatkiem zieleniny, z makaronem, jednym słowem – neapolitańska zupa. Łatwa, bardzo smaczna, faktycznie pozwala wykorzystać wczorajszy rosół, lub wywar z jarzyn ugotowany oczywiście do niej.


Składniki:

Przygotowanie:

  1. Do przecedzonego wywaru najpierw dodać śmietanę, doprowadzić do wrzenia, rozmieszać żółtka i rozprowadzić wrzącą zupą.
  2. Następnie dodać tarty ser i doprawić do smaku.
  3. Podawać z ugotowanym osobno makaronem i zieleniną.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x