Zupy mleczne
Zupy mleczne należą do potraw pożywnych. W Polsce zupa mleczna była przez dziesięciolecia jednym z podstawowych dań w barach mlecznych, czyli tanich jadłodajniach, które zanikły w dużej mierze w latach 90 XX wieku, w okresie gwałtownej ekspansji sieci placówek szybkiego żywienia opartych na zachodnich wzorach (pizzerie itp.). W Polsce zupę mleczną jada się zazwyczaj na śniadanie – we współczesnych domach są to raczej płatki zalane zimnym mlekiem, „tradycyjne” zupy mleczne popularne są za to w placówkach zbiorowego żywienia.
Szukaj w GOOGLE
Zupy Mleczne
- chłodnik owocowy z kwaśnego mleka
- chłodnik z botwinką z kwaśnego mleka
- chłodnik buraczkowy
- kasza jęczmienna lub tapioka z mlekiem
- kasza krakowska z mlekiem
- kasza kukurydziana z mlekiem
- kasza manna na mleku
- kluski francuskie na mleku
- zacierka na mleku z ziemniakami
- zupa nic
- zupa z dyni
- zupa z mleka i chleba
- kluski kładzione na mleku
- kluski lane na mleku
- makaron domowy z mlekiem
- migdałowa zupa
- płatki owsiane z mlekiem
- zacierka na mleku
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]