Mięso - potrawyPRZEPISYPrzystawki

Grzanki z parówką

Grzanki z parówką

W epoce hot-dogów nie wszyscy pamiętają o takich potrawach jak «Grzanki z parówką». A watro do nich wracać. To proste potrawy, właściwie przekąski, doskonałe na drugie śniadanie, czy podwieczorek. Niewiele pracy, a jednak to nie jest gotowy, kupiony posiłek.


Składniki:

  • ½ długiej bułki (kanapkowej),
  • 4 dag masła lub margaryny,
  • 3 pary parówek,
  • ¼ litra gęstego sosu musztardowego,
  • zielona pietruszka,

Przygotowanie:

  1. Bułkę z poprzedniego dnia okroić ze skórki, pokroić na kromki o grubości 1 cm, posmarować cienko masłem lub margaryną dwóch stron.
  2. Parówki obrać ze skórki.
  3. Kłaść z jednej strony po pół parówki przeciętej wzdłuż na dwie części.
  4. Pokryć gęstym sosem musztardowym.
  5. Włożyć na blasze do gorącego piekarnika na 10 minut.
  6. Podawać gorące na półmisku przybranym gałązkami zielonej pietruszki jako przekąskę.
  7. Grzanki te można też pokryć gęstym sosem chrzanowym lub pomidorowym.

0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest


0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x