Masa czekoladowa trzy
«Masa czekoladowa trzy»
Do naszych np deserów, tortów, ciastek i wypieków taka masa będzie wspaniałym dodatkiem. Jest prosta do przygotowania, acz dodaje niesamowitego smaku naszym wyrobom cukierniczym.
Składniki:
Przygotowanie:
- Wpierw kakao zmieszać z mlekiem, zagotować ciągle mieszając (masa powinna być gęsta).
- Jaja ubić z cukrem na parze na pulchną masę, następnie ostudzić w zimnej wodzie ciągle ubijając.
- Masło utrzeć trzepaczką w kształcie rózgi, połączyć z żółtkami, dodać wanilię, także spirytus – można dodać 5 dag zmielonych orzechów i kieliszek mocnej kawy lub 2 dag drobno siekanej skórki pomarańczowej.
- Masa czekoladowa trzy jest gotowa.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
