Masa deserowa
Masa deserowa do ciast i deserów.
Przygotowanie «Masy deserowej». Do naszych deserów, tortów, ciastek i wypieków taka masa będzie wspaniałym dodatkiem. Prosta do wykonania, dodaje niesamowitego smaku naszym wyrobom cukierniczym.
Składniki:
- ¼ kg masła,
- ¼ kg cukru pudru,
- 4 żółtka,
- sok z ½ cytryny,
- 15 dag świeżych malin,
- 4 dag zmielonych biszkopcików
Przygotowanie:
- Ucieranie żółtek z cukrem. Żółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę, połączyć z utartym masłem, dodać zmiażdżone lub przetarte maliny i zmielone biszkopty.
- Wszystkie składniki połączyć razem, wlać do smaku sok z cytryny.
- Zamiast malin można dać poziomki.
- Można również przyrządzić ją z ananasem.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
