Ciasto potrawyDesery i napojePRZEPISYŚwiąteczne i karnawałoweWypiekaneWyroby cukiernicze

Masa czekoladowa I

«Masa czekoladowa»

do np naszych deserów, tortów, ciastek i wypieków. Taka masa będzie tu bowiem wspaniałym dodatkiem. Jest prosta w przygotowaniu, acz dodaje niesamowitego smaku naszym wyrobom cukierniczym.


Składniki:

  • ¼ kg masła,
  • 10 dag cukru pudru,
  • 15 dag czekolady,
  • 2 – 3 żółtka,
  • kieliszek mocnej kawy,

Przygotowanie:

  1. Najpierw masło utrzeć na pulchna masę (najlepiej ucierać trzepaczką w kształcie rózgi), żółtka z cukrem.
  2. Później połączyć żółtka i masło, dodając do smaku rozgrzaną czekoladę, wanilię i kawę.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x