Ciasto potrawyDesery i napojePRZEPISYPrzetwory domoweŚwiąteczne i karnawałoweWypiekaneWyroby cukiernicze

Masa podstawowa (krem maślany)

Masa podstawowa.

Do naszych deserów, tortów, ciastek i wypieków krem maślany jest wspaniałym i niezbędnym uzupełnieniem. To podstawowa masa, prosta do przygotowania, dodaje niesamowitego smaku naszym wyrobom cukierniczym.


Składniki:

  • 15 dag masła,
  • 8 dag cukru pudru,
  • 1 jajko,
  • esencja rumowa,
  • spirytus,

masy-podstawowe

Przygotowanie:

  1. Jajko mieszając z cukrem podgrzać, a następnie ubić na gęstą masę.
  2. Masło dokładnie rozetrzeć i stopniowo dodawać do niego ubitą masę jajową, tak aby tłuszcz połączył się razem z masą.
  3. Pod koniec ubijania dodać spirytus i esencję rumową.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
5 1 głos
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x