Masa z żółtek
«Masa z żółtek».
Do naszych deserów, tortów, ciastek i wypieków taka masa będzie też wspaniałym dodatkiem. Prosta do wykonania, dodaje tymczasem niesamowitego smaku naszym wyrobom cukierniczym.
Składniki:
- 6 żółtek,
- ¼ kg cukru pudru,
- ¼ kg masła,
- 1 kieliszek rumu lub wanilia,
Przygotowanie:
- Żółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę.
- Masło utrzeć bardzo starannie trzepaczką w kształcie rózgi, także dodać rum.
- Smaczna jest również z dodatkiem 10 dag migdałów obranych, zrumienionych i zmielonych.
- Do tej masy można dodawać napar z kawy, rozgrzaną na parze czekoladę, na koniec kakao zagotowane z 5 – 6 łyżkami wody.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]