Pieczeń wołowa z jajecznicą na szynce
Pieczeń Wołowa z Jajecznicą Na Szynce
Składniki:
- 60 dag zrazówki,
- 4 jaja,
- 10 dag szynki wędzonej,
- 5 dag słoniny,
- 2 cebule,
- sól,
Przygotowanie:
- Tłustą, wędzoną szynkę pokroić w kostkę, usmażyć na niej jajecznicę z czterech jaj.
- Mięso sparzyć octem, pokrojone plastry dobrze rozbić, rozpłaszczyć cienko, posolić, popieprzyć, wyłożyć jajecznicą, dobrze zwinąć.
- Obłożyć plasterkami słoniny i pokrojoną plastry cebulą, wstawić do pieca.
- Gotową pieczeń polać na półmisku ostrym sosem chrzanowym, cebulowym lub musztardowym.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]