Pierogi z serem
Pierogi z serem.
Nadzienie powinno być gęste. Ukształtować pierogi, ugotować, Wyłożyć na ogrzany półmisek, polać masłem (podać osobno śmietanę).
Składniki:
nadzienie:
- 40 dag sera (twaróg),
- 1 żółtko,
- sól,
- 4 dag masła lub margaryny do polania,
ciasto:
- 35 dag mąki,
- 1 jajko,
- sól,
- ⅛ l wody.
Przygotowanie:
-
Przyrządzić ciasto na pierogi.
-
Przyrządzić nadzienie:
Ser przetrzeć przez sito,
- albo przepuścić przez maszynkę (można kupić ser mielony),
- dodać 1 lub 2 żółtka,
- sól.
- Utrzeć – (nadzienie powinno być gęste).
- Kształtować pierogi, ugotować,
- Wyłożyć na ogrzany półmisek, polać masłem (podać osobno śmietanę).
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]