Mięso - potrawyPRZEPISYZupy

Potrawka cielęca z jabłkami

Potrawka cielęca z jabłkami


Składniki:

  • 80 dag mięsa z kością (mostek, łopatka, kark),
  • 20 dag kwaśnych jabłek,
  • 3 dag masła,
  • 3 dag mąki,
  • sól,
  • ⅛ l śmietany,

Przygotowanie:

  1. Przyrządzić jak potrawkę z sosem koperkowym.
  2. Gdy mięso jest prawie miękkie, włożyć opłukane, poszatkowane jabłka i rozgotować.
  3. Mięso wyjąć, wywar przetrzeć, połączyć z zasmażką białą, zagotować, dodać śmietanę, osolić.
  4. Do sosu dodać obrane z kości i pokrojone na grube kawałki mięso (mostek, kark porcjować z kością), mocno zagrzać i wydawać.
  5. Podawać z ryżem, kaszą perłową, kluseczkami kładzionymi, z jarzyną z wody, surówką z warzyw.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x