KolacjaPRZEPISYPrzystawkiŚniadanie

Szynka lub kiełbasa w cieście

Szynka lub kiełbasa w cieście


Składniki:

  • 30 dag szynki,
  • 6 – 8 dag tłuszczu do smażenia,

ciasto:

  • 4 dag oleju (3 łyżki),
  • sól,
  • 20 dag mąki,
  • 2 jaja,
  • 8 łyżek wody,

Przygotowanie:

  1. Przyrządzić ciasto jak w przepisie „Nóżki cielęce w cieście”.
  2. Ugotowaną szynkę pokroić w grubsze plastry, zanurzać w cieście, smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu na jasnozłoty kolor.
  3. Podawać z ostrym gorącym sosem (musztardowy, korniszonowy itp.) lub surówką.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x