Ciasto potrawyDesery i napojePRZEPISYWypiekaneWyroby cukiernicze

Masa migdałowo czekoladowa

«Masa migdałowo-czekoladowa».

Do naszych deserów, tortów, ciastek i wypieków taka masa będzie więc wspaniałym dodatkiem. Prosta do wykonania, niemniej dodaje niesamowitego smaku naszym wyrobom cukierniczym.


Składniki:

  • 15 dag migdałów,
  • 15 dag czekolady,
  • 20 dag cukru pudru,
  • ⅛ – ¼ l śmietanki,

Przygotowanie:

  1. Pokrojoną czekoladę lub czekoladę w proszku albo 8 dag kakao wpierw zalać gorącą śmietaną i rozgotować na gęstą masę.
  2. Migdały sparzyć, obrać ze skórki, lekko zrumienić w piekarniku, przepuścić przez maszynkę, na koniec połączyć z gorącą czekoladą, dodać wanilię do smaku.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x