Masa migdałowo czekoladowa
«Masa migdałowo-czekoladowa».
Do naszych deserów, tortów, ciastek i wypieków taka masa będzie więc wspaniałym dodatkiem. Prosta do wykonania, niemniej dodaje niesamowitego smaku naszym wyrobom cukierniczym.
Składniki:
- 15 dag migdałów,
- 15 dag czekolady,
- 20 dag cukru pudru,
- ⅛ – ¼ l śmietanki,
Przygotowanie:
- Pokrojoną czekoladę lub czekoladę w proszku albo 8 dag kakao wpierw zalać gorącą śmietaną i rozgotować na gęstą masę.
- Migdały sparzyć, obrać ze skórki, lekko zrumienić w piekarniku, przepuścić przez maszynkę, na koniec połączyć z gorącą czekoladą, dodać wanilię do smaku.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]