Ciasto potrawyDesery i napojePRZEPISYŚwiąteczne i karnawałoweWypiekaneWyroby cukiernicze

Masa pomarańczowa

Masa pomarańczowa».

Do naszych deserów, również tortów, ciastek i wypieków taka masa będzie wspaniałym dodatkiem. Prosta do wykonania, dodaje także niesamowitego smaku naszym wyrobom cukierniczym.

Masa pomarańczowa


Składniki:

  • 2 cytryny,
  • ½ kg pomarańczy,
  • ½ kg cukru,
  • ⅛ l wody,
  • 10 dag migdałów,

Przygotowanie:

  1. Z cukru i wody ugotować wpierw gęsty syrop „do nitki”.
  2. Cytryny i pomarańcze opłukać, następnie zetrzeć na tarce o dużych otworach, pestki odrzucić, włożyć do syropu, gotować na silnym ogniu, aż masa owocowa będzie przezroczysta.
  3. W czasie gotowania mieszać masę.
  4. Masa powinna być gęsta.
  5. Na koniec gotowania dodać obrane, pokrojone w cienkie paski migdały.
  6. Masa pomarańczowa powinna być odstawiona do wystudzenia. 
  7. Letnią masą przekładać torty, mazurki, placki.

0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest


0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x