Ciasto potrawyDania głównePRZEPISY

Naleśniki z kapustą

Naleśniki z Kapustą.

Dziś Na Obiad – Danie proste, choć z wyrazem. Kiedy nie masz innego pomysłu na obiad, usmaż naleśniki. Szybko, smacznie i do syta!


Składniki:

  • ½ szklanki mleka,
  • 1 jajko,
  • sól,
  • 12 dag mąki,
  • ½ szklanki wody,
  • skórka ze słoniny,

nadzienie:

  • 75 dag kapusty,
  • 4 dag tłuszczu,
  • 2 dag cebuli,
  • sól, cukier, pieprz,

panierowanie:

  • 1 ½ jajka,
  • 4 dag bułki tartej,
  • 3 dag tłuszczu do smażenia,

Przygotowanie:

  1. Przyrządzić nadzienie: kapustę opłukać, oczyścić, ugotować, odcisnąć przez ścierkę.
  2. Cebulę drobno pokroić, przesmażyć z tłuszczem.
  3. Kapustę zmielić w maszynce, wymieszać z cebulą, dodać sól, pieprz, szczyptę cukru do smaku.
  4. Przyrządzić ciasto i usmażyć naleśniki.
  5. Naleśniki posmarować nadzieniem, zawinąć boki naleśnika do środka, zwinąć wałeczki równej długości.
  6. Wałeczki zanurzyć w jajku i w bułce, smażyć ze wszystkich stron – można smażyć bez panierowania.
  7. Naleśniki z kapustą podawać na gorąco w sosie grzybowym lub pomidorowym.


Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x