Naleśniki z kapustą
Naleśniki z Kapustą.
Dziś Na Obiad – Danie proste, choć z wyrazem. Kiedy nie masz innego pomysłu na obiad, usmaż naleśniki. Szybko, smacznie i do syta!
Składniki:
- ½ szklanki mleka,
- 1 jajko,
- sól,
- 12 dag mąki,
- ½ szklanki wody,
- skórka ze słoniny,
nadzienie:
- 75 dag kapusty,
- 4 dag tłuszczu,
- 2 dag cebuli,
- sól, cukier, pieprz,
panierowanie:
- 1 ½ jajka,
- 4 dag bułki tartej,
- 3 dag tłuszczu do smażenia,
Przygotowanie:
- Przyrządzić nadzienie: kapustę opłukać, oczyścić, ugotować, odcisnąć przez ścierkę.
- Cebulę drobno pokroić, przesmażyć z tłuszczem.
- Kapustę zmielić w maszynce, wymieszać z cebulą, dodać sól, pieprz, szczyptę cukru do smaku.
- Przyrządzić ciasto i usmażyć naleśniki.
- Naleśniki posmarować nadzieniem, zawinąć boki naleśnika do środka, zwinąć wałeczki równej długości.
- Wałeczki zanurzyć w jajku i w bułce, smażyć ze wszystkich stron – można smażyć bez panierowania.
- Naleśniki z kapustą podawać na gorąco w sosie grzybowym lub pomidorowym.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]