Ozorki cielęce zapiekane w sosie beszamelowym
Ozorki cielęce zapiekane w sosie beszamelowym
skropić stopionym masłem i tartą bułką. Podawać z ziemniakami, gotowaną jarzyną i surówką z warzyw.
Składniki:
- 60 dag ozorków,
- 15 dag włoszczyzny,
- 1 liść bobkowy,
- 3 – 5 ziaren ziela angielskiego,
- sól,
- 3 dag masła,
- 2 dag tartej bułki,
- ½ l sosu beszamelowego,
- 3 dag sera tylżyckiego,
Przygotowanie:
- Ugotować ozorki (Ozorki cielęce gotowane).
- Pokroić wzdłuż na 2 – 3 porcje, ułożyć ukośnie na półmisku do zapiekania.
- Przyrządzić sos beszamelowy.
- Ozorki zalać sosem, skropić stopionym masłem i tartą bułką.
- Wstawić do gorącego piekarnika i zapiec.
- Podawać z ziemniakami, gotowaną jarzyną i surówką z warzyw.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]