Pierogi z grzybami

Pierogi z grzybami


Skład­niki:

na­dzie­nie:

  • 80 dag świe­żych grzy­bów,
  • 10 dag ce­buli,
  • 4 dag tłusz­czu,
  • 4 dag czer­stwej bułki,
  • 3 dag bułki tar­tej,
  • sól, pieprz,

cia­sto:

  • 35 dag mąki,
  • 1 jajko,
  • ⅛ l wody (naj­le­piej wrzątku),
  • sól,
  • 4 dag ma­sła lub mar­ga­ryny do po­la­nia,
  • 2 dag tar­tej bułki,

Przy­go­to­wa­nie:

  1. Grzyby opłu­kać, oczy­ścić, przy­ciąć trzony, po­szat­ko­wać w cien­kie pla­stry, do­dać 2÷3 łyżki wody, ugo­to­wać pod przy­kry­ciem, tak aby nie było płynu.
  2. Bułkę na­mo­czyć w wo­dzie lub mleku, od­ci­snąć.
  3. Ce­bulę obrać, po­kroić w krążki, usma­żyć na tłusz­czu na ja­sno­złoty ko­lor.
  4. Grzyby, bułkę, ce­bulę prze­mie­lić w ma­szynce do mięsa, do­dać sól, pieprz, tartą bułkę, utrzeć.
  5. Przy­rzą­dzić cia­sto .
  6. Ukształ­to­wać pie­rogi, ugo­to­wać pierogi z grzybami, wy­ło­żyć na ogrzany pół­mi­sek, po­lać ma­słem ze zru­mie­nioną tartą bułką.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 1 Average: 5]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x
()
x