Desery i napojePRZEPISYWypiekaneWyroby cukiernicze

Lukry

Lukry, polewy, syropy


Porada: Polewę rozrabia się zawsze ciepłą, a nie zimną wodą. Polewa nie wsiąknie w ciasto, jeżeli wcześniej posmarujemy go gorącą marmoladą. Ciasta z polewą nie wstawiać do lodówki, gdyż pod wpływem nagłej różnicy temperatur polewa może stracić blask. Kiedy kroimy tort z polewą, za każdym razem moczymy nóż w ciepłej wodzie. Dzięki temu polewa nie popęka.

Jeżeli lukier nie chce zastygnąć, można ciasto wstawić na kilka minut do gorącego piekarnika, rozgrzanego do 200°C. Pod wpływem temperatury nadmiar wody odparuje i lukier zastygnie.

 

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x