PRZEPISYWypiekaneWyroby cukiernicze

Placek półkruchy z masą serową

Placek półkruchy z masą serową (sernik krakowski)

Przyrządzić ciasto według przepisu „Placek półkruchy z marmoladą”.

  1. ⅔ ciasta rozwałkować formie prostokąta na grubość 1 cm, podpiec.
  2. Przyrządzić masę serową, dodać pianę z białek, lekko wymieszać, nałożyć na podpieczony placek
  3. Z wierzchu ułożyć skośną kratkę z cienkich wałeczków ciasta, posmarować rozmąconym jajem, nakłuć w wielu miejscach.
  4. Upiec w dobrze nagrzanym piekarniku, wyjąć, wyłożyć na stolnicę, gdy ostygnie pokroić w kwadratowe kawałki.
Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x