Łosoś z wody z masłem
Łosoś z wody z masłem.
Składniki:
- 80 dag łososia,
- wywar,
- 1 cytryna,
- 4 dag masła,
- 3 jaja (ugotowane na twardo),
- 1 łyżka siekanej, zielonej pietruszki,
- zielenina,
Przygotowanie:
- Łososia sprawić, opłukać, odfiletować bez ości ze skórą i łuską, wyporcjować.
- Włożyć do gorącego wywaru (Dorsz z wody), gotować około 30 minut.
- Ugotowaną rybę wyjąć, z każdej porcji zdjąć skórę, wyłożyć na półmisek, skropić stopionym masłem.
- Obok ryby ułożyć drążone, posypane siekaną zieloną pietruszką i skropione masłem ziemniaki, siekane jaja polane masłem oraz zielony groszek (z konserwy lub gotowany).
- Przybrać ćwiartkami lub talarkami cytryny i zieleniną.
- Łosoś z wody z masłem podawany może być z ziemniakami z wody, a w sosjerce podać sos holenderski, pieczarkowy, węgierski itp.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]