Schab peklowany pieczony
Schab peklowany pieczony
Składniki:
- 80 dkg schabu,
- 4 dkg tłuszczu,
- 5 dkg cebuli,
Zalewa:
„Szynka Peklowana Gotowana”
Przygotowanie:
- Schab zapeklować (Szynka peklowana).
- Mięso wyjąć z zalewy,
- opłukać,
- osączyć,
- odrąbać kości kręgosłupa,
- włożyć na brytfannę o odpowiedniej wielkości, na rozgrzany tłuszcz.
- Oblać tłuszczem po wierzchu,
- włożyć obraną, pokrojoną w talarki cebulę,
- wlać 3–4 łyżki wody.
- Piec, często podlewając sosem i jeśli potrzeba, wyparowany sos uzupełniać wodą.
- Gdy schab jest miękki, wyjąć, pokroić w plastry, ułożyć na podłużnym półmisku.
- Podawać z grochem purée, z chrzanem z octem, z ziemniakami i kapustą cukrową lub kiszoną zasmażaną.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]