Dania główneObiadPRZEPISYZupy

Zupy zagęszczane bez podprawy

Zupy zagęszczane bez podprawy


Zupy są bogatym źródłem składników mineralnych, witamin. Ich smak, aromat i wartość odżywcza zależą od użytych składników do ich przyrządzania, od techniki poszczególnych czynności przy obróbce wstępnej i termicznej surowców. Prawidłowo przyrządzone zupy mają istotne znaczenie w racjonalnym odżywianiu człowieka. Dostarczają one naszemu organizmowi niezbędnych składników mineralnych i witaminowych, ale również wpływają na nasz bilans kwasowo-zasadowy oraz wodny.  Znaczna część zup to zupy kwaśne, jak żurek, barszcz, kapuśniak są źródłem naturalnych kwasów organicznych powstających przy kiszeniu żuru, czy kapusty. Zupy mogą być podprawiane, zagęszczane i czyste. Podprawiamy je mąką, śmietaną, żółtkami i zasmażkami. Zupy zagęszczane bez podprawy to specyficzny rodzaj zagęszczania zup.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x