Kotlety cielęce mielone z serem (potrawa szybka)
Kotlety cielęce mielone z serem –
(potrawa szybka)
Składniki:
- 40 dag cielęciny mielonej dietetycznej,
- 4 dag sera szwajcarskiego (4plastry),
- 4 dag tłuszczu,
- 2 dag mąki,
- sól,
Przygotowanie:
- Mięso podzielić na 4 części, najpierw uformować z niego 4 kotlety, które przeciąć na połowy, przełożyć plastrami sera, dokładnie docisnąć i wyrównać brzegi, otoczyć w mące i usmażyć na gorącym tłuszczu (po 3–5 minut z każdej strony).
- Przed smażeniem kotlety cielęce mielone z serem można wstępnie lekko posolić.
- Podawać w końcu na gorąco z zielonym groszkiem konserwowym.
Inne potrawy z cielęciny.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]