DietyMięso - potrawyObiad

Kotlety cielęce mielone z serem (potrawa szybka)

Kotlety cielęce mielone z serem –

(potrawa szybka)


Składniki:

  • 40 dag cielęciny mielonej dietetycznej,
  • 4 dag sera szwajcarskiego (4plastry),
  • 4 dag tłuszczu,
  • 2 dag mąki,
  • sól,

Przygotowanie:

  1. Mięso podzielić na 4 części, najpierw uformować z niego 4 kotlety, które przeciąć na połowy, przełożyć plastrami sera, dokładnie docisnąć i wyrównać brzegi, otoczyć w mące i usmażyć na gorącym tłuszczu (po 3–5 minut z każdej strony).
  2. Przed smażeniem kotlety cielęce mielone z serem można wstępnie lekko posolić.
  3. Podawać w końcu na gorąco z zielonym groszkiem konserwowym.

Inne potrawy z cielęciny. 

 


Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x